Střelci a Černovicko


Když se ohlédnu zpět, tak zjistím, že se na této společensko- sportovní akci letos  budeme podílet šestým rokem. Začínali jsme v nám přirozenějším prostředí – na střelnici, ale nyní máme své stanoviště hned na začátku celého dění. Musím přiznat, že zorganizovat toto odpoledne je poměrně náročné z hlediska času, bezpečnosti a hlavně kvality. Bereme to jako ukázku a poděkování všem, kteří nám fandí a podporují nás. A tak se snažíme ukázat věci, se kterými zacházíme. Když vše popisuji v článcích zpravodaje, nedá se na nic sáhnout, zeptat se a nebo přímo vyzkoušet. Kdo měl tedy zájem a našel k nám cestu, (a bylo jich dost, to mi věřte), mohl se seznámit s různými typy zbraní – vzduchovými i malorážkovými, střeleckým oblekem, náboji i terči. Současně byly vidět i naše úspěchy. Stůl zatížený vítěznými poháry a nástěnka s diplomy.

Pro děti pak bylo zajímavé vyzkoušet si přímo střelbu z našich vzduchovek  na terč, panáčky nebo špejle s bonbónem – pochopitelně ze starších vzduchovek pro začínající střelce. Jaké bylo překvapení pro rodiče, že to děti mají zdarma! A proč ne?! Fanděte nám, mluvte o nás a to zase pomůže nám. Někomu se třeba zdálo divné, že se o děti při střelbě starají            „nedospělí“, ale opak je pravdou. Byly v nejlepší společnosti. Určitě ti malí špunti nevěděli, že je učí namířit mistr – mistryně republiky, že mu dává lízátko jako odměnu za snahu  střelec – střelkyně, která má za sebou stovky hodin tréninků, mezinárodní závody, mistrovství Evropy nebo mistrovství světa. A přesto jsou to úplně obyčejní lidé z malého městečka a přilehlých vesniček, kteří se rozhodli něco dokázat a ne sedět u televize a počítače a nudit se. A právě díky této akci se dva střelci dostali k nám do klubu.

Na závěr chci ještě jednou poděkovat všem, kteří nám pomáhají ať finančně či jinou formou a našim střelcům popřát pevnou ruku, jasné oko a silnou vůli, aby se mohli dále měřit s velkokluby ČR.

 

Nymburský

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *