Další mistři z Černovic


První víkend v dubnu se každoročně koná Mistrovství ČR mládeže do 14-ti let a to už pár let v Plzni. Nikomu jistě neuniklo, že poslední dobou máme hodně silný tým. Letos se mezi nejlepší střelce z celé ČR nominovalo sedm našich ležáků, mezi nimi si svou premiéru odbyly Kája se Sabčou a pro Petra Zíku to bylo bohužel poslední MČR  v leže.

Jako první se do toho pustili Kája a Petr. Petr se s tím pral velmi zkušeně, ale přesto se nevyvaroval několika chyb a z výsledku 296 bodů byl zklamaný. Na druhé straně haly se dala nervozita krájet. Kája tam s ledovým klidem sázela centry. Prvních 10 ran – 100, dalších 10 opět 100, posledních 10 ran bylo pro nás jako diváky nekonečných. Po 25. ráně odpočinek a další rána už do středu nešla. Nevadí, tak teď zvládnout ještě další čtyři. Zvládla! 299 na prvním MČR, to se jen tak nevidí. Další směnu byly na řadě Pavlínka se Sabinkou. Pavlínka minula desítku jen třikrát, takže střelila bod pod svým osobním rekordem a to je také velmi pěkný výsledek. Na Sabču padla nervozita prvního mistrovství, přesto střílela skvěle a celkových 285 nebyl vůbec špatný výsledek. V poslední směně se pak představila Kačka s Domčou a s Matějem. Domča si to vyřešila hned první ranou, která ji nakonec trochu mrzela. Kačence se povedlo krásných 294. Matěj se dlouho chybám vyhýbal, ale nakonec tam stejně čtyři devítky spadly, ale 296 byl další super výsledek. Bylo odpracováno a zbývalo čekat jen na výsledkové listiny.

A jak to nakonec dopadlo? Jak jinak než výborně. Domča si tou první ranu zařídila individuální druhé místo. Káje bysme mohli začít říkat sběratelka brambor, protože na tu zbylo, letos už po několikáté, místo čtvrté. V první desítce se ještě na osmé místo prokousala Pavlínka. Matěj, náš jediný zástupce v chlapecké kategorii do 12-ti let, si z Plzně odvezl krásné páté místo.

Ještě jsme měli v ohni dvě želízka a to družstva. Nebylo lehké je dát dohromady, ale nakonec… Pavlínka se Sabčou a Kačenkou obsadily jedenácté místo. No a to druhé – Kája, Domča a Matěj? Ti s náskokem dvou bodů s přehledem VYHRÁLI.

Suma sumárum, letos jsme z obou republik přivezli dvě zlaté medaile z družstev, jednu individuální stříbrnou, dvě čtvrtá, dvě pátá a jedno šesté místo. To je na „nějaký malý klub támhle někde z vysočiny“ dost dobrý, ne? 🙂

http://petrnymbursky.rajce.idnes.cz/MCR_mladez_2016/

 

 

 

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *