Poděbrady


Dvoudenní závody v Poděbradech jsou pro nás každoročně úspěšné a jinak tomu nebylo ani letos, i přesto že medaile nám o kousíček unikly.

Jako první ulehli v sobotu na palebnou čáru Kája Janů s Matějem Lemberkem. Oba se vyznamenali perfektními výsledky, Kája se se svým osobákem 298 bodů dlouho držela medaile, ale nakonec klesla na nepopulární čtvrté místo, i tak byl velký důvod k spokojenosti. Matěj minul sice o dvě desítky víc, ale z šestého místa jsme měli také radost. Další směnu to byla dámská jízda – Sabča, Pája a Domča. Sabča nebyla se svými 283 body příliš spokojená, ale hned v neděli to mohla napravit. Domča také nebyla s 296 body spokojená, ovšem ta si mohla zpravit chuť hned vzápětí pří „šedesátce“. A konečně Pavlínka trefila svých stabilních 292. Ve čtvrté směně se předvedli Petr Zíka s Kačkou Hodinovou. Kačka tam nabušila krásných 290 bodů, zato Petr měl v šedesátce co dohánět, aby si zpravil reputaci.

Po pátečním maturitním plese se přijeli se závodem poprat i stojáci. Šárka s Kačkou se nejspíš domluvily, na palebné čáře si vystály obě 401,0 bodů. I když ne příliš spokojené s výsledky, ale přece se prokousaly do finále, Šárka na sedmém a Káťa na osmém místě. Vlaďce se tolik nedařilo, a tak s 397 body spokojená nebyla. Ve finále si hned ze začátku každá vybrala jednu horší třírannou sérii, ale potom už soupeřům nechtěly darovat ani desetinu. Obě se ovšem přesvědčily o tom, že ve finále se neodpouští ani daleké devítky, takže Kačka opustila finále na šestém a Šárka na pátém místě, rozhodně si ale obě o dvě místa polepšily. Ještě jsme nezmínili Petra Nymburského, který sice střílí za Duklu Plzeň, ale ve skutečnosti je pořád „náš“. Petr ladil formu před blížícím se mistrovstvím Evropy a evidentně ji načasoval skvěle. S výsledkem 624,6 šel do finále na druhém místě, ale tam už si roli favorita nikým ukrást nenechal a přivezl si zase jednu tu pověstnou křišťálovou vázu.

Mezitím co stojáci potili své výsledky na jedné straně haly, Petr Zíka s Domčou se na druhé straně prali s dvojnásobnou porcí ran než dopoledne. Oba si zpravili reputaci a Domča navíc nasadila výsledkem 623,2 pro ostatní laťku hodně vysoko. Během dorosteneckého finále si nejzkušenější Petr Nymburský zajistil výsledkem 632,3 účast ve finále, ve kterém nestačil jen na neskutečně přesně střílící holky z Dukly a obsadil tak třetí místo. Jakmile Šárka s Kačkou dostřílely finále ve stoje, rychle se sbalit, přestavět zbraň ze stojáka na ležáka, Šárka na vyhlášení, úsměv, fotka a rychle zase na palebnou čáru, sobotní „Poděbradský maraton“ pokračuje, tentokrát v leže. Kolem šesté se holky zvedaly z posledních sil z koberce zralé tak akorát do postele, už skoro nevnímaly, co tam střílí. Jojo, takhle už to prostě na závodech chodí. Domči výzvu přijaly, a tak náročný den zakončily poměrně vysokými výsledky. Šárka 625,4, Kačka 624,6 a Vlaďka 620,1.

Už je to dlouhé, takže ve zkratce se mrkneme na to, jak se nám dařilo v neděli. Ležáci opět zářili na výsledkových listinách vysoko. Opět se blýskla Kája Janů, která zopakovala sobotní výsledek a umístila se šestá. V mladší kategorii ji následoval Matěj s 296 body a Dominika s 295 body. Pája zlepšila svůj sobotní výsledek o dva body na 294, Sabinka si vylepšila osobní rekord na 291 bodů a unavená Kačka Hodinová byla spokojená se svými 289 body. Ve starších se vyznamenal Petr Zíka 298 body, ale v téhle kategorii jsou výsledky už tak těsné, že mu to stačilo na osmé místo.

Ze stojáků v neděli střílely jen Šárka s Vlaďkou. Šárka si svůj sobotní výsledek o maličko zvedla na 401,9, zato Vlaďka si tento víkend prošla malou krizí a s výsledkem 396,7 nemohla být spokojená.

Jak vidíte, závody v Poděbradech byly pro náš klub opět úspěšné. Sice jsme medaili nepřivezli, ale z takto skvělých výsledků se ty medaile jednou vyklubou.  🙂

http://petrnymbursky.rajce.idnes.cz/Podebrady_2016/

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *