O pohár starosty


Posledním závodem už tradičně bývá náš domácí v Černovicích. Atmosféra bývá uvolněná na rozdíl od předchozích závodů a Mistrovství ČR. Střelci sem jezdí rádi a jsou tu i velmi vysoké výsledky.

Předem bych rád poděkoval našim „počítačovým expertům“ (Petr Hovorka, Petr Nymburský a František Bína), kteří připravili perfektní závod. To, že každý terč nám snímají kamery a následně je každá rána promítána na velké plátno, jsme si už zvykli. Diváci tak vidí, jak se komu právě daří. Chlapci to ale chtějí mít ještě lepší, a tak instalovali monitory před střelce. Ať vidí, co střílejí i ostatní  a pak je to to pravé na jejich psychiku. Aby toho nebylo málo, tak dáme ještě trochu muziky. Ano, podle nových pravidel pro střelbu finálových disciplín je to na světových závodech povinnost. Tak buďme světoví! Střelba už je moderní sport a pryč jsou doby, kdy muselo být absolutní ticho.

A o co se vlastně hrálo? Starosta investoval pár stokorun z obecní kasy a koupil krásné poháry a medaile. Z potravin pana Dundra jsme dostali potravinové balíky a z Opeka několik balení výborných koláčků. Zahanbit se nenechal ani náš drogista Kučera, který do střeleckého banku vložil různé voňavky, šampóny a mýdla. Pochopitelně štángle salámu z řeznictví byla další pěknou cenou. Jako vždy se pochlapila i Ivana Randlová, tentokrát s obrovskými polštářky a pozadu nezůstala ani Iva Souchová, která přišla na náš střelecký trh se svými zelinářskými produkty. Mrkvička na oči pro střelce je fajn. Ozdobou pro vítěze pak byly kytičky od Renaty Bušové. Další spoustu cen pak přidali samotní rodiče. Buď něco nakoupili nebo sami vyrobili. Samozřejmě naším hlavním sponzorem zůstávají Lesy ČR, s.p., kteří nám poskytují nemalý finanční obnos a k tomu spoustu věcných cen.

A teď k samotným závodům. Úroveň se každým rokem zvyšuje. Přijeli střelci z H. Cerekve, Č. Budějovic, Vlašimi, Kolína, Plzně a až z Ostravy! Setkali se tu letošní 2 Mistři ČR a 4 finalisté z MČR. To zní dobře, co? Jak jsem už předesílal, výsledky byly vysoké a hlavní pohár odjel do Vlašimi, druhá byla černovická Dominika Jandová a třetí opět z Vlašimi. Na Páju Nymburskou zbyla nepopulární brambora.

Pro diváky nejzajímavější je exhibice. Losem se vytvoří týmové dvojice ze šesti nejlepších střelců vleže a šesti nejlepších stojáků. Střílí spolu tedy většinou dvojice z různých klubů, pokud los neurčí jinak. V době přípravy a nástřelu každého střelce představím a seznámím diváky s jeho úspěchy v životě i sportu. Někteří se smějí, někteří červenají, co jsem to na ně vyštrachal. A to je právě ono – je to  e x h i b i c e. Pak začne „závod“. Střílí se po jedné ráně, která se vyhodnotí a tvoří se pořadí týmů. Do závodu se zapojí i diváci a fandí. Podařilo se mi střelce i diváky vyburcovat k fantastickým výkonům. V čele se dvojice neustále střídaly a byl to opravdu neúprosný boj! Nakonec se vítěznou stala dvojice Vlaďka Jiráková – naše černovická!! s Denisou Vadinskou z Kolína. Tu radost Vám přeju vidět. Vždyť na vítězství v černovické exhibici Vlaďka čekala dlouhých 5 let.   Tak zase za rok. A přijďte také fandit. Stojí to za to!

Přeji opět všem pevnou ruku a jasné oko.     Nymburský

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *