Velká cena Černovic


Nadpis snad ani komentář nepotřebuje, podzimní závod ve sportovní střelbě ze vzduchové pušky zakončený exhibicí střelby ve stoje je u nás již dlouholetou tradicí.

Většina závodu se točí kolem mladých ležáků, a nejen těch našich, kromě už skoro domácích střelců z Horní Cerekve přijeli také zástupci SSK DDM Kolín, SSK Přezletice či SSK Stromovka České Budějovice.

V kategorii do 12-ti let, přesto že sezóna teprve začala, dosáhli všichni naši nejmladší skvělých výsledků. Nejlepšího výsledku dosáhla na druhém místě Domča Jandová s 297 body stejně jako střelec z Přezletic, který měl ale o jeden „centr“ méně a musel se spokojit s třetím místem. Na šestém až osmém místě se pak seřadili Matěj Lemberk, Kája Janů a Pavlínka Nymburská a výsledky 292, 292 a 290 bodů. Jedenácté a čtrnácté nakonec obsadily Kačka Hodinová a Sabinka Vachtová s 285 a 281 body. Ve „čtrnáctkách“ se příliš nedařilo Petru Zíkovi a Klárce Zíkové, která ovšem šetřila síly na exhibici.

Exhibici střelby ve stoje je už několik let vrcholem černovických závodů. Letos se jí účastnilo sedm střelců, pět domácích (Petr Nymburský mimo soutěž) a dva z DDM Kolín. Prvních deset ran se do toho pořádně opřel Dominik Klimeš a položkou 100,2 ostatním odskočil o více než bod. V dalších pěti ranách však přibrzdil a prostor dostaly Káťa Michálková s Vlaďkou Jirákovou, které se nedaly zaskočit a suverénně si vybojovaly zlato a stříbro, na Dominika nakonec zbyla medaile bronzová. Pochválit také musíme Klárku Zíkovou, která si na svůj první závod ve stoje vedla bravurně.

http://petrnymbursky.rajce.idnes.cz/Cernovice_listopad_2015/

Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *